Вижте цялата Декларация на Атлантическия съвет  на България Чашата отдавна преля.

...
 Вижте цялата Декларация на Атлантическия съвет  на България Чашата отдавна преля.
Коментари Харесай

Чашата преля! Докога, другарю Радев, ще злоупотребяваш с нашето т...

 

Вижте цялата Декларация на Атлантическия съвет  на България

 

" Чашата от дълго време преля. И най-кроткият вол в един миг стопира да се подчинява на остена и обръща рога против мъчителите си. Повод за нашето отвращение е ветото, наложено от лицето Румен Радев в качеството му на президент, върху решението на Народното скъбрание безплатно да даде на воюваща Украйна бронирана транспортна техника. Мотивите към ветото като във фокус събират и усилват сериозната политическа взаимозависимост и военнотехническа незначителност на (п)резидента Радев и на антуража му.

 

Радев се пробва да припише личната си непросветеност на народните представители, че „ не били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението “, което ги поставяло в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда.

 

Нека да успокоим другаря Радев, че в българския парламент работят задоволително на брой военни експерти, в комисии по защита, по външна политика и вътрешна сигурност, както и задоволително на брой виновни и опитни депутати, които задълбочено ще прегледат „ причините “ на президентските съветници и в законния период ще потвърдят решението си плануваните 100 бронирани машини незабавно да бъдат предоставени на украинската страна.

 

Нека да напомним, че от юли 2023 година работа " Секретно деловодство " в Народното събрание дава цялостна информация за дискутираните БТР-и на всеки народен представител, който е имал предпочитание, към този момент обширно се е срещнал с информацията.

 

Трогателно-наивни са изказванията на другаря Радев, че сякаш не били взети поради „ нито военновременните задания, вменени на Министерството на вътрешните работи, нито потребностите на основните дирекции " Гранична полиция " и " Пожарна сигурност и сигурност на популацията ".

 

Напротив, още в хода на подготовката на парламентарното решение Народното събрание бе осведомено с експертна оценка на Министерство на вътрешните работи и на МО, в която ясно бе декларирано, че въпросните бронетранспортьори, създадени преди повече от четири десетилетия за ускорено налагане на „ възродителния “ развой и за репресивни дейности на тогавашните вътрешни войски по отношение на български жители, през днешния ден не са нужни нито на Министерство на вътрешните работи, нито на Българската войска.

 

Нещо повече, оспорваните от Радев и радевци бронирани машини не са в най-хубаво техническо положение и на украинската страна ще се наложи да ремонтира някои от тях, преди да ги употребява на бойното поле.

 

За благополучие, през предходната седмица Народното събрание утвърди придобиването на 183 американски бронетранспортьора " Страйкър ", 15 спомагателни камиона и друго съоръжение. Благодарим на гласувалите със " За " 131 народни представители, които сложиха завършек на мъчителното вегетиране и на дълго отлаганото превъоръжаване на Сухопътните войски на българската страна.
Нефелни и незаслужаващи обширен разбор са и другите „ причини “ от изсмуканото от пръсти несъгласие на Румен Радев. Както в абсурда към закупуването на многоцелеви бойни самолети F-16 и този път администрацията на президента, политическите му съдружници и хранени хора заеха позиции, обслужващи непознати ползи, в контраст на националните въжделения и на стратегиите за превъоръжаване на Българската войска.

 

Компасът на досегашната президентска угриженост за положението на Въоръжените сили, на службите за вътрешна сигурност и защита на публичния ред непроменяемо сочат една и съща посока – североизток. Колкото и патриотично да се бие в гърдите, другарят президент по този начин и не съумя да замаскира накъде го тегли душичката и чии ползи обслужват ходовете, бетониращи по-нататъшна деградацията на войските и силите, водещи към политическо разцепление на необятни пластове от българското общество, към уединяване на страната ни от общия темп и посока, следвани от Европейския съюз и НАТО.

 

Опасен за националната сигурност и за защитата на страната ни е и блокажът, който президентът и правилните му чиновници постановиха върху активността на службите за сигурност. След като безконтролни служебни държавни управления, назначени и подчинени само на своя шеф, назначиха за началници на ДАНС и на други служби комфортни за президентската клика лица, през днешния ден е явно, че държавното управление няма доверие и не може да разчита на предоставената му сякаш експертна и достоверна информация.

 

Още не сме не запомнили по какъв начин преди 22 месеца, в навечерието на съветската експанзия против Украйна, прехвалените служби бодро рапортуваха с „ разбори “ и отчети, че няма данни 200-хилядната съветска формация, струпана на руско-украинската граница да нахлуе в Украйна.

 

Не сме не запомнили и „ прозренията “ на военния талант Радев, че до три-четири дни Киев ще падне и украинстата страна ще бъде покорена от съветския агресор.
Всеки има право на илюзии и на мокри сънища, само че илюзиите и химерите на българския държавен глава в интерес на незаконния кремълски режим станаха прекалено много.
Радев се прави, че не чува гласовете на хиляди жители, които излизат на демонстрации против очевадно пристрастните му политически решения, заявки и планове, против все по-безогледното му присъединение към късогледите користни стъпки на антиевропейците Виктор Орбан и Роберт Фицо.

 

Неотдавна узнахме, че в края на 2022 година Съединени американски щати са предложили на България 200 млн. $ под формата на американски системи за Противовъздушна отбрана, в случай че страната ни даде остаряло руско въоръжение на Украйна. По това време ръководи служебно гълъбарско държавно управление, назначено от (п)резидента Радев. Защо прехваленото президентско отроче не е реагирало? Защо е бил проспан неповторим късмет да бъдат увеличени отбранителните качества на българската страна?

 

И по кое време е откровен другарят президент: когато блокира живителна бликам съвременна бойна техника да бъде включена в отбрана на българското небе, или когато лее крокодилски сълзи за неналичието на модерно оръжие и техника в Българската войска?!

 

Прави са политическите дейци и военните специалисти, които считат, че Радев за следващ път захвърли натовската си каска и застана пред публиката с алена съветска будьоновка.
Твърде дълъг стана описът с умишлени дейности, ориентирани против евроатлантическия избор на страната ни и директно обслужващи нацистката московска тирания.

 

За излизане от порочния кръг, в който седма година се въртим под вещото управление на дпугаря Радев и на правилните му радевци, предлагаме:

 

1. Парламентарното болшинство неотложно да пристъпи към процедурата импийчмънт за премахване от поста на проруския президент Румен Радев. Дори да не успее, процедурата ще покаже на българското общество какъв брой непопулярна и нездравословна е позицията на така наречен държавен глава.
2. Евроатлантическото парламентарно болшинство да гласоподава импортираните планове за изменение на Конституцията, като най-много бъде отнето от Румен Радев служебното държавно управление.
3. Задължително е от (п)резидента да се отнеме опцията да саботира активността на държавното управление, като утвърждава или отхвърля да уволни шефовете на специфичните служби. Затова призоваваме народните представители да трансформират съответните законови текстове, тъй че повече президентът да не утвърждава шефовете на специфичните служби.
4. Евроатлантическото парламентарно болшинство да инициира нови промени в Конституцията, тъй че участието в НАТО и Европейски Съюз да бъде записано в Основния закон.
5. Да се предизвикват конституционни промени, тъй че президентът повече да не бъде висш главнокомандващ на Въоръжените сили. Това е парламентарен архаизъм, останал от зората на прехода.
6. С промени в Конституцията от президента да се лишават пълномощията да назначава генералите и посланиците. Армията и дипломацията би трябвало да бъдат освободени от сянката на Кремъл. Възможно е и би трябвало още по Гергьовден да имаме първите свободни, самостоятелни и неназначени от Радев генерали и адмирали. Само по този начин Българската войска може да бъде десъветизирана и дерусифицирана изцяло.
7. Преди назначението им, генералите и адмиралите да бъдат представяни, изслушвани и одобрявани от Народното събрание с решение.
8. Правителството и Народното събрание да одобряват и следват дълготрайна стратегия за десталинизация, десъветизация и дерусификация на българската страна. В програмата да бъдат включени неотложни и дълготрайни стъпки за преустановяване или свеждане до мининум на всевъзможни стопански, политически, военни, културни и други зависимости и контакти с режима, ръководен от интернационалния и боен нарушител В. В. Путин.
9. Пререгистриране с следваща възбрана на всички партии и Неправителствени организации, свързани с хибридната експанзия на Руската федерация против България. Изпълнителната власт да уточни, а прокуратурата и съдът да осъществят заслужено правосъдие по отношение на лица и организации, подчинени на външни сили и ерозиращи националната сигурност на българската страна.
10. Прецизна и почтена стерилизация на българския публичен живот. Преименуване на селища, улици, образователни заведения, местности и други обекти, носещи имената на откровени българомразци и национални предатели като граф Игнатиев, Иван Аксаков, Радко Димитриев, ген. Заимов, Никола Вапцаров и други
11. Преместване, снемане или заличаване на знаците на античовешкия сталински болшевизъм (паметници, плочи, „ приятелски ” могили и други тотеми на „ алената ” войска, знаци и подмятания за „ подводничари ”, „ парашутисти ”, „ партизани ” и други руски и български терористи).
12. Закриване на Съвет за електронни медии и основаване на нов регулатор, както и предприемане на строги ограничения за ограничение и допустимо преустановяване на наглата пропагандна експанзия, осъществявана от проруски или финансирани от Русия небългарски средства за всеобща информация.

 

Днес, а не на следващия ден е времето за решителни дейности. Ако в този момент не освободим страната си от костеливата ръка на Кремъл и неговата агентура, на следващия ден ще бъде късно. България е нашата Родина и би трябвало да я опазим от съветската хибридна експанзия, тъй че един ден да оставим на децата ни една естествена правова европейска страна, заслужен член на НАТО и Европейски Съюз.

 

Атлантически съвет на България
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР